Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

A rendezvény helyszíne a balatonalmádi Szent Imre Rk. Plébánia volt. A résztvevők fogadását az épületben is biztosítottuk , hogy esős, viharos idő esetén is le tudjuk bonyolítani a programot, de végül a szép napos délutánt a kertben töltöttük. Az érkező családok folyamatosan kapcsolódtak be kostoló versenybe, valamint a rímemlékek című játékba, amelyben ismert szépirodalmi gyermekverseket kellet folytatni. A gyerekeknek a szülők is segíthettek. Ezután következtek a csapatversenyek. Tűzoltás vízipisztollyal, célbadobás kosárba. A játékban a kisgyermekektől a kamaszokig mindenki részt vett. Az ezután következő foci már inkább a fiúkat vonzotta. A lányok és anyukák színes papírból függő dekorációt készíthettek hajtogatással és/vagy cserép virágkaspót díszíthettek festés technikájával. A legkisebbeket baba-mama sarok várta az árnyas fák alatt.Végül következett a díjkiosztás.

Este fél 8 óra körül mindenki megéhezett, hálaadó énekkel köszöntük meg a napot az Úristennek, majd megvacsoráztunk. János Atyának ezúton is köszönjük a lehetőséget.