Kalauz

Gyakran hallott hittel kapcsolatos kifejezések magyarázata, a keresztény hittől távol élőknek.

A magyarázatok nem a teljesség igényével készülnek, hanem röviden, lényegre törően -esetleg a sok megközelítésből csak egyet kiragadva- igyekszenek útmutatást adni.

Tovább

2017. április 28-án a Balatonalmádi Kósa György Zenei AMI-ban második alkalommal rendeztük meg zongoristáink számára a Ki mit tud-ot.
A már az előző tanévben kipróbált eseményt izgatott készülődés előzte meg a szervezés és a felkészülés oldaláról egyaránt. A jelentkező gyerekek felkészítő tanáraik vezetésével lelkes gyakorlással, darabtanulással töltötték az elmúlt heteket-hónapokat, hiszen zenei produkciójukat kéttagú szakmai zsűri egyénre szabottan értékelte és oklevéllel jutalmazta.
A rendezvény minden zongorista számára nyitott volt, a legkisebb tanulóktól a legnagyobbakig, a kevésbé tehetségesektől a kiemelkedően ügyesekig.
Az esemény fénypontja a gyerekek számára mégis az ünnepélyes eredményhirdetést követő „meglepetés-ebéd” volt. A diákok, tanárok és a zsűri önfeledten, elégedetten falatoztak a tekintélyes mennyiségű pizzából, miközben a délelőtt közös élményeit is megbeszélték.

Valamennyi résztvevő nevében hálásan köszönjük Szabó János plébános úrnak, hogy programunkkal csatlakozhattunk pályázatukhoz.